Zorg rond de pasgeborene

Het komend symposium zal niet zoals voorgaande jaren eind november/begin december plaatsvinden, maar in januari! En wel op 29 januari 2018! Noteert u deze datum alvast in uw agenda?

De organisatie van het symposium ligt deze keer in handen van afdeling Neonatologie en Verloskunde van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en de Couveuseafdeling van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen. Het belooft wederom een mooi programma te worden!

Zorg rond de pasgeborene 2016

Op maandag 28 november 2016 vond het jaarlijkse symposium “Zorg rond de pasgeborene” plaats in congrescentrum ReeHorst te Ede. Maastricht Universitair Medisch Centrum, Zuyderland Medisch Centrum Heerlen en VieCuri Venlo tekenden dit jaar voor de organisatie.

Is vernieuwen een kwestie van geduld, of kun je er vandaag al mee beginnen? Die vraag vormde de rode draad tijdens het landelijke symposium Zorg rond de pasgeborene 2016.

Truus Vanlier-prijs 2016

Ieder jaar nodigen wij enthousiaste verpleegkundigen uit hun onderzoek of innovatie, die betrekking hebben op de zorg voor (ernstig) zieke pasgeborenen aan te melden. Dit jaar is de Truus Vanlier-prijs gewonnen door Addy van Oostrum en Marieke Peters (ICN-verpleegkundige, Radboudumc) met hun onderzoek Vermindering van lijnsepsis door een gemakkelijk toepasbare checklist.

Het symposium “Zorg rond de pasgeborene” wordt jaarlijks geïnitieerd door de Landelijke Begeleidingscommissie symposium “Zorg rond de pasgeborene” en wordt ieder jaar door één van de 10 neonatale IC centra in Nederland georganiseerd. 

 

Foto-impressie symposia

 

Het landelijk hoofdenoverleg IC Neonatologie en de Landelijke Begeleidingscommissie Zorg rond de pasgeborene zien het als een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de deskundigheid vanuit de neonatale IC-centra over te dragen aan de neonatologie-, kinder- en kraamverpleegkundigen in de algemene ziekenhuizen.

Naast het plenaire congresprogramma vindt het overdragen van kennis ook plaats door het initiëren van de Truus Vanlier-prijs. Deze prijs is in 2004 in het leven geroepen. Het doel van deze prijs is het vergroten van de professionaliteit van verpleegkundigen die zich bezig houden met de kwaliteit van zorg rond de (zieke) pasgeborene. Onder het kopje Truus Vanlier-prijs op deze site vindt u hier meer over. Ook vindt u hier de posters van de winnaars van afgelopen jaren.

Heeft u vragen of aanvullingen naar aanleiding van het bezoek aan deze site en/of het symposium, dan komen wij graag met u in contact.

Met vriendelijk groet,
Namens de Landelijke Begeleidingscommissie Zorg rond de pasgeborene